Trekna liellopu gaļa? Tā ir priekšrocība!
Lietuvā liellopu gaļa tiek iedalīta piecās kategorijās. Gaļa, ko Jūs redzat tirgū un veikalos, labākajā gadījumā var tikt pieskaitīta tikai 3. treknuma kategorijai, visbiežāk tā ir piederīga tikai 1. vai 2. treknuma kategorijai. Varbūt teiksiet, ka Jums negaršo trekna gaļa? Taču šoreiz Jūs maldāties! Jo liellopu gaļa pavisam vienkārši nevar būt pārāk trekna. Piemēram, lieliski der Vagjū, jeb Kobes liellopu gaļa. Jāteic, ka visdārgākā Kobes liellopu gaļa – tā ir gaļa, kuras sastāvā gaļas īpatsvars ir mazāks, salīdzinājumā ar tauku īpatsvaru. Cita starpā, treknuma pakāpei ir ļoti liela nozīme sausās nogatavināšanas laikā, jo nogatavinot tieši tauki aizsargā gaļu pret nevēlamu ārējo iedarbību. Turklāt, ja sākam runāt par garšas īpašībām, tad netrekna liellopu gaļa – ir visnotaļ blāvs atspulgs, 5. treknuma kategorijas nogatavinātas gaļas, garšu bagātības harmonijai. Tādējādi, atstājiet šo „lieso” un nenogatavināto gaļu tiem, kuriem ēdiens ir domāts tikai vienam nolūkam – ikdienišķās eksistences uzturēšanai.
Sagatavots saskaņā ar virtuves šefpavāra L. Čepracka ieteikumiem.