Sīpolu un alus mērce
Reikės:
– | 800 g. sīpoli |
– | 50 g. sviests |
– | 500 ml tumšais alus |
– | 30 g. cukurs |
– | 30 ml vīna etiķis |
– | 1 kubiciņš ekoloģiska liellopu gaļas buljona |
– | 1 tējkarote kūpinātas paprikas |
– | Malti melnie pipari |
Sīpolu sagriežam plānos pusgredzenos, pannā izkausējam sviestu.
Sīpolus apcepam uz vidēji lielas uguns, nepārtraukti apmaisot, līdz tie paliek mīksti un parādās garoziņa.
Visas pārējās sastāvdaļas liekam katlā, maisām, uzvārām un tvaicējam tik ilgi, līdz katlā paliek trešdaļa no to sākotnējā apjoma. Pēc tam pievienojam ceptus sīpolus, samaisām un turpinām vārīt vēl 5-10 minūšu ilgumā.
Mērce, kas lieliski sader ar nogatavinātu liellopu gaļas steiku, tostarp arī ar desiņām ir gatava!