Alu cilvēka steiks „poivre” stilā
Reikės:
– | „Steak Supply” antrekots ar kaulu |
– | Kampotas pipari |
– | Sāls |
Kampotas piparus un sāli sastampājam ar akmens
stampiņu. Ar šādā veidā iegūto garšvielu maisījumu ierīvējam steiku.
Tad paņemam sausas lapu koku malkas klēpīti, liekam to maza izmēra, ar akmeņiem izliktā gaļas cepšanas vietā un aizdedzam.
Ar gaisa strūklas palīdzību no oglēm nopūšam pelnus un liekam steiku cepties.
Cepam gaļu, raugāmies, lai tā tiktu savlaicīgi apgriezta, tostarp uzturot atbilstošu karstumu apmēram 15 minūšu ilgumā. Gatavo gaļu atstājam atpūsties uz dažām minūtēm.
Tad to sagriežam, pēc garšas pievienojam garšvielas un ķeramies pie baudīšanas! Gardēži labi zina, ka visgardākais kumosiņš slēpjas pie kauliņa!