Antrekots ar kaulu -PRIME RIB ROAST- – STEAK SUPPLY
Prime Rib Roast

Antrekots ar kaulu -PRIME RIB ROAST-

Reikės:
2-3 kg „Steak Supply” meistara sagatavots antrekots ar kaulu
1 kg mazi kartupeļi
600 g. bietes
600 g. burkāni
500 g.  Šalotes sīpoli
6 ķiploka daiviņas
timiāns
olīveļļa
100 g. krievu sinepes
300 ml baltvīns
70 g. saldkrējuma sviests
Sāls un pipari

Antrekotu aizdaram ierīvējot sāli un piparus, bietes ietinam folijā.

Tad uz labi uzkarsētas pannas uzpilinām nedaudz olīveļļas un – katrai pusei veltot 2-3 minūtes – apcepam gaļu.

Pannu nemazgājam, vienkārši nolejam eļļu un uz īsu brīdi to noliekam sāņus. Uz cepamplāts liekam antrekotu un bietes.

Raugoties pēc svara, cepam 2-3 stundu ilgumā, līdz temperatūra steika iekšienē sasniedz 50 grādus – vairums modernās cepeškrāsnis ir aprīkotas ar iebūvētiem termometriem, taču, ja šādas opcijas nav – darbojieties ar zondes termometru.

Tālākā gaitā, līdz antrekots ir uzsilis līdz vajadzīgajai temperatūrai, gaļu ir jāņem laukā, jāpārklāj un  jānoliek sāņus, savukārt bietes – jānotīra to miziņa, jāsagriež un jāliek atpakaļ cepamplātī.

Tad nomizojam kartupeļus, sagriežam burkānus, noskalojam ķiploka daiviņas, nomizojam Šalotes sīpolus un šos visus produktus pievienojam cepamplātī esošajām bietēm.

Dārzeņiem atbilstoši pievienojam timiānu, sāli un piparus, bagātīgi pārlejam ar eļļu un liekam cepties, līdz 210 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, uz 30 minūtēm.

Pēcāk samazinām cepeškrāsns temperatūru līdz 180 grādiem, liekam uz jau gatavajiem dārzeņiem antrekotu un visu kopā liekam cepties vēl uz 10 minūtēm.

Laikā, kad antrekots un dārzeņi cepeškrāsnī cepas – steidzam pagatavot mērci: atkārtoti uzkarsējam pannu, – uz kuras iepriekš tika cepta gaļa, ielejam tajā vīnu un ar lāpstiņu apmaisot, tostarp ar to nokasām gaļas piedegušo suliņu. Iztvaicējam pusi vīna apjoma, pēc tam pievienojam sinepes un karsējam līdz mērcīte sabiezē. Izslēdzam cepeškrāsni un pievienojam auksta sviesta kubiņus, ko ir jāiemaisa ar putošanas slotiņas palīdzību. Pēc vajadzības mērcei pievienojam sāli un piparus.

Sagriežam šķēlēs un pasniedzam ar dārzeņiem un mērcīti.

Vairāk receptes